Οι συναισθηματικές προσκολλήσεις έχουν σημασία στη βιώσιμη μόδα, Δείτε πώς να τις καλλιεργήσετε

με Κάρλι Ρέινερ

Ξέρεις πώς έχεις δεκαπέντε όμορφα πουκάμισα, αλλά παραβλέπεις τα φανταχτερά νέα gladrags 'το ένα,' ποιο είναι θετικά μέρος του εαυτού σου παρά το γεγονός ότι είναι κάπως κακοσχηματισμένο και ξεκάθαρο; Αυτό είναι το ένδυμα συναισθηματικής υποστήριξης σας. Είναι σχεδόν αδύνατο να προβλέψεις τι θα γίνει φθορά, ξέβγαλμα, επαναλαμβανόμενο συρραπτικό, αλλά μόλις τα βρεις, είναι εδώ για να μείνουν με τρόπο που είναι θρεπτικό τόσο για σένα όσο και για τον πλανήτη. 


Αναπτύσσουμε βαθιούς συναισθηματικούς δεσμούς με τα ρούχα μας, ειδικά αν είμαστε λάτρεις της αργής μόδας που θέλουμε οι αγορές μας να είναι μαζί μας για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά αυτή η πτυχή της βιώσιμης μόδας σπάνια γίνεται λόγος. 


Ενώ οι επιστήμονες λένε ότι η επιλογή ενός μελλοντικού αγαπημένου ενδύματος είναι δύσκολο να γίνει, είναι δυνατόν να αναλύσουμε τα στοιχεία που μπορεί να συνθέσουν ένα ένδυμα συναισθηματικής υποστήριξης για να μας βοηθήσουν να επιλέξουμε ρούχα που θα θέλω να φορέσει μια ζωή μέσα. 


Συναισθηματικό δέσιμο

 


Οι συνθήκες γύρω από την αγορά ενός ενδύματος μπορούν να μας βοηθήσουν να αναπτύξουμε μια θετική συναισθηματική σχέση από την αρχή. Τα ρούχα που ψαχουλεύουμε σε ένα ιδιαίτερα ικανοποιητικό εύρημα καταστημάτων μικρού ειδών μπορούν να μας κρατήσουν πραγματικά, ειδικά αν τα αγοράσουμε σε αξέχαστες διακοπές. Απλώς ρωτήστε το κόκκινο «παίκτης» ράφι που βρήκα σε έναν κάδο 1 ευρώ στο Βερολίνο πριν από περισσότερα από 15 χρόνια, το οποίο εξακολουθώ να εκτιμώ μέχρι σήμερα! 

 

Οι ηλεκτρονικές αγορές μπορούν επίσης να μας ενθουσιάσουν απόλυτα από την αρχή, είτε λόγω του ότι αγοράστηκε ως ειδική απόλαυση για να γιορτάσει ένα ορόσημο είτε επειδή ταιριάζει σαν ένα δεύτερο δέρμα που τονώνει την αυτοπεποίθηση αμέσως μόλις το βγάλετε από το κουτί. 


Οι συζητήσεις για τα αγαπημένα ρούχα των ανθρώπων είναι συχνά πλούσιες με συναισθήματα και επικεντρώνονται σε εμπλουτιστικά ταξίδια και περιστάσεις και, ενώ κανείς μας δεν μπορεί να προβλέψει το μέλλον, μπορούμε να επιλέξουμε ρούχα που μας κάνουν να νιώθουμε υπέροχα από την αρχή.


Επιμέρους Θέματα

Οι μεμονωμένες πινελιές που μιλούν για το προσωπικό σας στυλ, όπως η συγκεντρωμένη μέση κορσέ του Romina Dress είναι ένα σημαντικό συστατικό για τη χρήση, το ξέβγαλμα και την επανάληψη. 

Ρούχα που αισθάνονται σαν ένα κομμάτι από εσάς και αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο του προσωπικού σας στυλ είναι πιθανό να είναι μαζί σας για όσο διάστημα μπορείτε να τα κρατήσετε σε ένα κομμάτι. 


Η αποσταγμένη ουσία της μόδας είναι μια έκφραση του εαυτού. Αυτό σημαίνει ότι ένα αγαπημένο κομμάτι μπορεί να συμβολίζει ένα χαρακτηριστικό, μοναδικότητα ή αξία που θέλουμε να συνδέσουμε με τον εαυτό μας και την ταυτότητά μας. 


Απλώς ξέρουμε αυτά τα κομμάτια στα κόκαλά μας όταν τα συναντάμε. Σύμφωνα με τα λόγια ενός συμμετέχοντα που ερωτήθηκε για Η εργασία της Kirsi Niinimäk «Forming Sustainable Attachments to Clothes:


«Από την αρχή ένιωσα μια αίσθηση ιδιοκτησίας με αυτό το ρούχο. λειτουργεί σε όλες τις περιπτώσεις, η ποιότητα είναι υψηλή, είναι διαχρονικό, μου αρέσει να το φοράω και γερνάει όμορφα. Επιπλέον, με βοήθησε να δημιουργήσω ένα προσωπικό στυλ ένδυσης μέσα από έναν συνδυασμό με διαφορετικά ρούχα. Το προϊόν εκφράζει την προσωπικότητά μου."


Ωστόσο, προσέξτε, αν συναντήσετε ένα ρούχο σαν αυτό και το αφήσετε να ξεφύγει, μπορεί απλώς να σας στοιχειώνει για πάντα! 


Εγκλωβισμένη Γνώση


 

Μελέτες έχουν δείξει ότι φορώντας ορισμένους τύπους ρούχων μπορεί πραγματικά να μας κάνει να νιώθουμε και να ενεργούμε διαφορετικά. Ενώ το επίκεντρο των περισσότερων μελετών ήταν τα λευκά παλτό ή οι στολές, ένα φόρεμα που σας κάνει να νιώθετε όμορφα ενώ το φοράτε θα σας επιτρέψει να ενσωματώσετε ένα επίπεδο αυτοπεποίθησης που θα ήταν πιθανώς απρόσιτο σε ένα λιγότερο κολακευτικό ρούχο. 


Ina 2000 paper by P. Jordan, επισημαίνεται ότι τα συναισθηματικά οφέλη ενός προϊόντος είναι οι πτυχές που επηρεάζουν τη διάθεση ενός ατόμου και του δίνουν ώθηση. Ο ισχυρός αντίκτυπος που έχει τα ρούχα στα συναισθήματά μας σημαίνει ότι τα ρούχα είναι πιθανό να μείνουν μαζί μας για μεγάλο χρονικό διάστημα εάν νιώθουμε με έναν συγκεκριμένο τρόπο ενώ τα φοράμε. 


Αισθητήρια Θέματα 

Το 100% μεταξωτό πουκάμισο crepe de chine Celine έχει την αισθησιακή μαγική πινελιά.

 

Τα ρούχα που νιώθετε σαν να φοράτε μια ζεστή αγκαλιά έχουν μεγάλες πιθανότητες να γίνουν ένα πολύτιμο και φορεμένο ένδυμα συναισθηματικής υποστήριξης. 


Ενώ λέξεις όπως άνετο και άνετο συγκεντρώνουν εικόνες μιας καλοφορεμένης ζακέτας για βόλτα σκύλου, τα ρούχα δεν χρειάζεται να είναι καθημερινά για να έχουν άνετη γοητεία. Το ευχάριστο άγγιγμα στο δέρμα που προσφέρει απαλά πουκάμισα από οργανικό βαμβάκι ή μετάξι μπορεί επίσης να προσφέρει μια πολυτελή αισθητηριακή εμπειρία που θα σας αφήσει να τα φοράτε ξανά και ξανά. 


Χρησιμότητα 

Η βραδινή μπλούζα Constance είναι μια αλλαγή σχήματος που θα σας μεταφέρει από την παρουσίαση μέχρι το χριστουγεννιάτικο πάρτι. 

Εάν ένα ρούχο λειτουργεί για τον προορισμό του, θα το φοράμε ξανά και ξανά. Φυσικά η χρησιμότητα ποικίλλει πάρα πολύ ανάλογα με το αν ένα ρούχο τυχαίνει να είναι αδιάβροχο ή βραδινό φόρεμα, αλλά όλα καταλήγουν σε ένα σχέδιο που ταιριάζει στο σύντομο. 


Ανεξάρτητα από το αν μιλάμε για κάλτσες πεζοπορίας ή για ένα αιώνιο αγαπημένο χριστουγεννιάτικο πάρτι, ένα άτομο μπορεί να προσκολληθεί σε ένα ρούχο λόγω της ποιότητας, του σχήματος, της εφαρμογής, του βάρους του υλικού, της δυνατότητας επισκευής, της λειτουργικότητας ή της μακροζωίας του. 


Η λέξη utility μπορεί να φέρει στο μυαλό το άμορφο χακί, αλλά ένα πουκάμισο που έχει εκθαμβωτικά διαπιστευτήρια από την αίθουσα συσκέψεων έως την αίθουσα χορού έχει υψηλή χρησιμότητα εάν εισχωρήσει στον τρόπο ζωής σας και είναι πιθανό να γίνει βασικό στοιχείο συναισθηματικής υποστήριξης εξαιτίας του! 


Αναζήτηση στο blog

Εξερευνήστε περισσότερα

Δημοφιλείς Αναρτήσεις

Κάντε τον βρετανικό χειμώνα πιο υποφερτό, αγκαλιάζοντας την εποχική ζωή
Κάντε τον βρετανικό χειμώνα πιο υποφερτό, αγκαλιάζοντας την εποχική ζωή
Ο διαρκώς περιστρεφόμενος τροχός των εποχών μας συνδέει βαθιά με τη φύση και πλέκει τη βιωμένη μας εμπειρία στην άπειρη ταπετσαρία του χρόνου, αλλά και ο χειμώνας είναι χάλια. ...
Move Over Resolutions, το 2022 έχει να κάνει με τον καθορισμό προθέσεων και να γιατί!
Move Over Resolutions, το 2022 έχει να κάνει με τον καθορισμό προθέσεων και να γιατί!
Υπάρχει κάτι σταθερό σχετικά με τη λέξη επίλυση που ποτέ δεν πίστευα (διαβάστε, επαναστάτησα καταναγκαστικά), αλλά υπάρχει ένας άλλος τρόπος να ορίσετε...
Σε κανέναν δεν αρέσει ένας καυχησιάρης μόδας, ειδικά στους Βρετανούς
Σε κανέναν δεν αρέσει ένας καυχησιάρης μόδας, ειδικά στους Βρετανούς
Ο αστραφτερός αντικατοπτρισμός των αντιθέσεων και των αντιφάσεων που συνθέτουν το βρετανικό στυλ είναι ένα ολισθηρό ψάρι για να το πιάσεις, αλλά η καχυποψία και η γελοιοποίηση για οτιδήποτε υπερβολικά καυχησιολογικό...
Τι είναι η Transeasonal Fashion και γιατί έχει σημασία;
Τι είναι η Transeasonal Fashion και γιατί έχει σημασία;
Όταν ο τελευταίος παλμός της καλοκαιρινής ηλιοφάνειας πέφτει μέσα από τα κοκκινισμένα φύλλα του Φθινοπώρου, έχουμε μπει στο ενδιάμεσο βασίλειο της διαχρονικής μόδας. Παρά τη μόδα...