Move Over Resolutions, το 2022 έχει να κάνει με τον καθορισμό προθέσεων και να γιατί!

με Κάρλι Ρέινερ

Υπάρχει κάτι σταθερό σχετικά με τη λέξη επίλυση που ποτέ δεν έχω δεχτεί πραγματικά (διαβάστε, επαναστάτησα καταναγκαστικά), αλλά υπάρχει ένας άλλος τρόπος για να ξεκινήσετε το 2022 με περισσότερους θετικούς και λιγότερο τιμωρητικούς. 

Ενώ ένα ψήφισμα είναι μια σταθερή απόφαση είτε να κάνετε είτε να μην κάνετε κάτι, που υπαγορεύεται κυρίως από το εν λόγω πράγμα (γνωστός και ως το να σέρνεστε απρόθυμα στο γυμναστήριο) και όχι από τη δική σας στάση απέναντι στο πράγμα (γνωστός και ως σκληρός από τον Eeyore aura). 

Το πρόβλημα με τα ψηφίσματα είναι ότι πραγματικά σε βάζουν να αποτύχεις γιατί, παρόλο που υπάρχει ένας στόχος, δεν υπάρχει οδικός χάρτης για το πώς να φτάσεις εκεί ή — ίσως το πιο σημαντικό — πώς να απολαύσεις πραγματικά τη διαδικασία σε αντίθεση με ένα χρόνο άθλια συμμόρφωση με τα πόδια. 

Εδώ μπαίνουν οι προθέσεις στο παιχνίδι. Αυτές οι δηλώσεις επικεντρώνονται σε αυτό που θα θέλαμε να θρέψουμε ή να καλωσορίσουμε στη ζωή μας με μεγαλύτερη έμφαση στην παρούσα στιγμή. 

Αντί να είναι ένα πέρασμα ή αποτυχία, όπως αποφάσεις όπως «Θα πάω γυμναστήριο 5 ημέρες την εβδομάδα το 2022» ή «Θα φάω λιγότερα μπισκότα σοκολάτας σε μια φρενίτιδα μετά το δείπνο», μια πρόθεση μειώνει την πίεση ενθαρρύνοντας να ελίσσεσαι προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση. 

Για παράδειγμα, το προαναφερθέν δίλημμα μπισκότων μπορεί να επαναπροσδιοριστεί ως πρόθεση, σκεπτόμενοι τι πραγματικά θέλουμε να αλλάξουμε όταν αφαιρούμε τα μπισκότα. Στην περίπτωσή μου, θέλω να είμαι πιο υγιής και να μην πίνω άσκοπα ζάχαρη όταν νιώθω κουρασμένος το βράδυ, οπότε θα μπορούσα να το επαναπροσδιορίσω ως «Σκοπεύω να είμαι πιο προσεκτικός σχετικά με το τι χρειάζεται πραγματικά το σώμα μου». Αν ήθελα να εξαλείψω τα μπισκότα επειδή η καφέ σοκολατένια επικάλυψη τους συγκρούεται τρομερά με τους πορτοκαλί τοίχους του σαλονιού μου, θα μπορούσα να το επαναπροσδιορίσω ως «Σκοπεύω να είμαι πιο συντονισμένος με τα αισθητικά μου ιδανικά».

Παρακάτω είναι ένας μικρός οδηγός «πώς να» για το πώς να θέτεις προθέσεις τις οποίες μπορείς να επαναλαμβάνεις καθημερινά για να προσπαθήσεις να παρασυρθείς προς τη σωστή κατεύθυνση με μικρές θετικές επιλογές που τελικά οδηγούν σε μόνιμες, ευχάριστες αλλαγές στη ζωή. 

 

1. Κάντε μια λίστα με αυτά που σας φέρνουν χαρά

Ήρθε η ώρα να ξεφύγετε από τον κύκλο της αυτοβελτίωσης και να σκεφτείτε τι πραγματικά σας φέρνει χαρά ή σκοπό, καθώς αυτά τα μικρά πράγματα θα έπρεπε ίσως να έχουν περισσότερο χώρο στην πολυάσχολη καθημερινότητα.

Εάν θέλετε να κάνετε περισσότερη άσκηση, σκεφτείτε το είδος της δραστηριότητας που πραγματικά απολαμβάνετε και χρησιμοποιήστε το ως ένα τακτοποιημένο μικρό σημείο εκκίνησης για να ξεφύγετε. Για παράδειγμα, αν σας αρέσει το σέρφινγκ, αλλά ζείτε 300 μίλια από τη θάλασσα, ίσως είναι καιρός να αγοράσετε ένα longboard και να ζήσετε την καλύτερη ζωή σας. 

Εάν είστε άγριοι για τη γάτα, τον σκύλο, το χάμστερ ή το χρυσόψαρο σας, μπορείτε απλώς να βάλετε την πρόθεσή σας να αφιερώσετε περισσότερο χρόνο για να κάνετε διασκεδαστικά πράγματα με το φίλο ζώο σας και να δείτε τι ξετυλίγεται. Εάν είστε σκύλος, αυτό θα μπορούσε να είναι η πεζοπορία, η συναισθηματική υποστήριξη της εκπαίδευσης ζώων για να φέρετε γούνινη άνεση στους άλλους, την εκπαίδευση υπακοής, την άγρια ​​κολύμβηση - διάολο - ακόμη και να φτιάξετε τη δική σας γκουρμέ τροφή για σκύλους και να γίνετε επιχειρηματίας. Το να ξεκινήσετε προς μια κατεύθυνση που σας αρέσει και σας ενθουσιάζει μπορεί να οδηγήσει σε απροσδόκητα μέρη που ενδεχομένως δεν θα βρίσκατε με μια απλή λύση. 

 

2. Κάντε το σε μάντρα

Εάν ένα από τα πράγματα στη λίστα σας που σας έφεραν χαρά ήταν η οδήγηση, αλλά το αυτοκίνητό σας είναι ένα παλιό ερείπιο και ξέρετε ότι πρέπει να το αντικαταστήσετε για να συνεχίσετε να απολαμβάνετε τις εκδρομές σας στην εξοχή, μπορεί να είναι δύσκολο να ξέρετε πώς να χειρίζεστε ένα θετικό μάντρα! 

Για το παραπάνω σενάριο, ίσως κάτι σαν "Σκόπευα να προσέχω περισσότερο τα οικονομικά μου" θα μπορούσε να σας βοηθήσει να επαναξιολογήσετε τι ξοδεύετε χρήματα και να τα τοποθετήσετε κάπου που έχει πραγματικά σημασία για εσάς - όπως ένα νέο όχημα και την ελευθερία που θα έφερνε .  

Εάν χρειάζεται απεγνωσμένα να αδυνατίσετε την γκαρνταρόμπα σας και να ξεκινήσετε από την αρχή, θα μπορούσατε να προτιμήσετε κάτι του τύπου «Σκοπεύω να κάνω χώρο στο σπίτι μου για πράγματα που ευθυγραμμίζονται με αυτό που είμαι σήμερα».

 

3. προσκαλέστε τη θετικότητα 

Αντί να σκέφτεσαι αυτό που εσύ όχι θέλετε να κάνετε, προσπαθήστε να αντιστρέψετε τις δηλώσεις σας ώστε να εστιάζουν στο θετικό αποτέλεσμα σε αντίθεση με το αρνητικό. Για παράδειγμα, εάν θέλετε να σταματήσετε να ανησυχείτε συνεχώς, μπορείτε να επιλέξετε κάτι όπως «Θέλω να εμπιστεύομαι πιο ελεύθερα» ή «Θα εστιάσω στο τώρα».4. Κάντε το καθημερινή πρακτική  

Diana Raab, ψυχολόγος και συγγραφέας, εξηγεί ότι είναι σημαντικό να «δεσμευτείτε στην πρόθεσή σας», κάνοντάς την «μέρος της καθημερινής σας σκέψης». 

Αν και μπορεί να φαίνονται πιο αδύναμα και μη συγκεκριμένα από μια λύση, η πραγματική δύναμη μιας πρόθεσης προέρχεται από το να τη θυμάστε και να τη σκεφτείτε σε διάφορα σημεία της ημέρας σας. Καθώς οι προθέσεις είναι αδύνατο να αποτύχουν και δεν είναι φορτωμένες με σιωπηρή κρίση, είναι δυνατό να το κάνετε αυτό χωρίς να μειώσετε την αυτοεκτίμησή σας και να αισθανθείτε ηττημένοι. 

Εάν σκεφτόσασταν μια επίλυση τόσο αδυσώπητα, θα ήταν δυνητικά επιζήμια καθώς θα κρίνατε συνεχώς την εμπειρία σας και το πόσο καλά/κακά τα πάτε.

Η δύναμη των προθέσεων έρχεται με ήπια, μη επικριτική, καθημερινή εξάσκηση και αξιολόγηση που έχει να κάνει πολύ με το πώς λειτουργεί στην πραγματικότητα η επίτευξη των στόχων. Αυτή η ικανοποιητική διαδικασία καθρέφτη μπορεί πραγματικά να βοηθήσει να κολλήσουν τα πράγματα το 2022.


Αναζήτηση στο blog

Δημοφιλείς Αναρτήσεις

Κάντε τον βρετανικό χειμώνα πιο υποφερτό, αγκαλιάζοντας την εποχική ζωή
Κάντε τον βρετανικό χειμώνα πιο υποφερτό, αγκαλιάζοντας την εποχική ζωή
Ο διαρκώς περιστρεφόμενος τροχός των εποχών μας συνδέει βαθιά με τη φύση και πλέκει τη βιωμένη μας εμπειρία στην άπειρη ταπετσαρία του χρόνου, αλλά και ο χειμώνας είναι χάλια. ...
Move Over Resolutions, το 2022 έχει να κάνει με τον καθορισμό προθέσεων και να γιατί!
Move Over Resolutions, το 2022 έχει να κάνει με τον καθορισμό προθέσεων και να γιατί!
Υπάρχει κάτι σταθερό σχετικά με τη λέξη επίλυση που ποτέ δεν πίστευα (διαβάστε, επαναστάτησα καταναγκαστικά), αλλά υπάρχει ένας άλλος τρόπος να ορίσετε...
Σε κανέναν δεν αρέσει ένας καυχησιάρης μόδας, ειδικά στους Βρετανούς
Σε κανέναν δεν αρέσει ένας καυχησιάρης μόδας, ειδικά στους Βρετανούς
Ο αστραφτερός αντικατοπτρισμός των αντιθέσεων και των αντιφάσεων που συνθέτουν το βρετανικό στυλ είναι ένα ολισθηρό ψάρι για να το πιάσεις, αλλά η καχυποψία και η γελοιοποίηση για οτιδήποτε υπερβολικά καυχησιολογικό...
Τι είναι η Transeasonal Fashion και γιατί έχει σημασία;
Τι είναι η Transeasonal Fashion και γιατί έχει σημασία;
Όταν ο τελευταίος παλμός της καλοκαιρινής ηλιοφάνειας πέφτει μέσα από τα κοκκινισμένα φύλλα του Φθινοπώρου, έχουμε μπει στο ενδιάμεσο βασίλειο της διαχρονικής μόδας. Παρά τη μόδα...